Terrazzo – et af de mest holdbare gulvtyper

Terrazzo

Metoden til at udforme terrazzogulve blev opfundet i det 15. århundrede omkring Venedig.  Det klassiske terrazzo gulv er lavet af små marmorstykker placeret i beton. Når vi i dag taler om terrazzo tænker de fleste på gulve, men det kan i princippet være alle overflader, der kan støbes på denne måde. Der findes mange varianter af terrazzo alt efter hvilken marmor eller stentype man bruger, hvor store stykkerne er, og hvordan de lægges ind i betonen. De mange typer findes i forskellig kvalitet og design, hvor nogle kan være yderst smukke, mens andre ikke er udformet af professionelle fagfolk, og dermed ikke er flotte eller holdbare.

Herhjemme lægges der ofte en slags terrazzo, som er en klassisk type, hvor der støbes sorte stenstykker i hvid eller lys beton. Det er synd, for der er rigtig mange gode måder at bruge metoden på, der kan imødekomme forskellig smag. Terrazzo kan udføres i næsten alle farver, er meget holdbart og kan efterlades uden en behandlet overflade, eller behandles med lak eller lignende, så overfladen bliver glat. Tænk på metoden som en slags mosaik – mulighederne er uendelige. Mange virksomheder er i dag blevet specialiseret i at lave moderne terrazzogulve i København, og kan både stå for design, udformning, montering og vedligeholdelse.

Indretning med terrazzo

Terrazzo er i dag ikke kun gulve, men er egnet til alle typer af overflader. Du kan for eksempel  få lavet betonbordplader til køkkendet eller badeværelset med terrazzo. Det lyder måske ikke så tiltrækkende til at starte med, men beton kan højpoleres så man næsten kan spejle sig i det. Herved opnår man en finish som både er utrolig holdbar og æstetisk flot.

Da der er tale om en støbeteknik er mulighederne rigtig mange. Du kan få lavet bænke til haven ud fra dit eget design, eller krukker til dine planter i haven. Hvis du har en virksomhed er dette særlig praktisk, da du kan få virksomhedens navn eller lignende støbt ind. Forestil dig eksempelvis et bed foran din virksomhed i København lavet i Terrazzo, med virksomhedens logo støbt ind.

Der er selvfølgelig også de kendte terrazzogulve. Her er den absolut største fordel at gulvene kan støbes direkte. Ønsker man ikke dette udseende kan man få lavet terrazzofliser som herefter lægges ligesom normale fliser. At få lavet flotte terrazzogulve i København kan være en god løsning i små rum, hvor man ellers ville have lagt fliser. Store fliser kan nemlig få et lille badeværelse til at se endnu mindre ud.

Prisen på terrazzogulve er ret lav i forhold til andre gulve. Noget der kan få prisen til at stige, er den type sten eller marmor, du vil have støbt ind. Prisen på efterbehandlingen kan også variere, men er igen ofte lavere end hvis man skal have lagt lak på trægulve eller lignende.

 

P.G. & Søn ApS
Bjerringbrovej 46
2610 Rødovre
Tlf:  70 88 56 64

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *