Skal du vælge fjernvarme?

Står du med et gammelt olie- eller gasfyr og overvejer udskiftning, skal du måske overveje at skifte til fjernvarme. Det kan nemlig hurtigt vise sig at være både billigere og mere miljøvenligt end de fleste alternativer. Samtidig er fjernvarme en af de mest fremtidssikrede energikilder, så med fjernvarme risikerer du ikke at skulle udskifte din varmekilde lige med det første. Her på siden søger vi jo altid, at give dig de bedste råd indenfor håndværkerbranchen. Derfor, har vi haft en snak med et professionelt hold af vvs’ere i københavn, om hvordan man bedst vurderer om man skal have fjernvarme eller ej.

skirfte vandrør

Fjernvarme er simpelt og billigt
I forhold til et gas- eller oliefyr er fjernvarme billigt. Dermed kan en investering i en udskiftning fra en af disse varmekilder hurtigt vise sig at være tjent hjem i løbet af relativ kort tid. Samtidig er fjernvarme vedligeholdelsesfrit. Det betyder for eksempel, at du ikke selv risikerer, at skulle reparere dit fyr eller tilkalde en VVS’er, når temperaturen ligger langt under det behagelige. Det sparer dig også for uforudsete udgifter til vedligeholdelse, der reelt er en del af varmeregnskabet. Samtidig er et fjernvarmeanlæg fuldstændig støj- og lugtfrit, hvilket de fleste sætter pris på. Et hjem skal helst være behageligt og ikke kun når det gælder temperatur, også når det gælder indeklima, lugt og lydniveau. Installationen er i øvrigt både simpel og hurtig, og en erfaren VVS’er vil kunne klare opgaven på ganske kort tid.

Fjernvarme er fremtidssikret
I modsætning til de fleste andre systemer, kan et fjernvarmeanlæg reguleres til brug af mange forskellige varmekilder. Det betyder, at et fjernvarmeanlæg for eksempel kan køre på solenergi, varmt vand eller vindenergi, hvis et indrettes til det. Dermed er du som kunde fremtidssikret. Det er svært at vide, hvad fremtidens dominerende energikilder bliver, men med et fjernvarmeanlæg risikerer du ikke, at din investering pludselig er blevet overhalet indenom af udviklingen.

Fjernvarme er miljøvenlig
I forhold til de fleste andre varmekilder er fjernvarme miljøvenlig. Sammenlignet med for eksempel et naturgasfyr udleder et fjernevarmeanlæg væsentligt mindre CO2. Et naturgasfyr udleder 0,205 Kg. CO2 pr. kWh årligt, hvorimod et fjernvarmeanlæg kun udleder 0,130 Kg. CO2 pr. kWh årligt. Det er næsten kun halvt så meget. Samtidig er et fjernvarmeanlægs overskudsenergi ofte spildenergi fra forskellige kilder. For eksempel fra elproduktion eller overskudsvarme. Ved at udnytte denne overskudsenergi til opvarmning, undgår vi unødigt at afbrænde fossile brændstoffer, der samtidig bidrager til udledningen af drivhusgasser.

Hvis du mener, fjernvarme er noget for dig, kan du kontakte en autoriseret VVS-installatør, der kan give sit bud på, hvilket anlæg, der vil passe bedst til din bolig. VVS-København har mange års erfaring i installation og vedligeholdelse af fjernvarmeanlæg og vil kunne assistere i alle dele af processen.

VVS i København
Kompagnistræde 33
1208 København K
Tlf.: 70 87 42 60

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *